the republic of the union of myanmar

ministry of health

Department of Traditional Medicine

အောက်တိုဘာလ ဓာတ်စာ

Error message

Notice: Undefined index: field_images in include() (line 5 of /var/www/html/sites/all/themes/dtm/template/node/node--article.tpl.php).

မင်္ဂလာပါရှင်…အောက်တိုဘာလအတွင်း အများပြည်သူအနေဖြင့် စားသောက်သင့်သည့် အစားအစာများနှင့် ရှောင်ကြဉ်သင့်သည့်အစားအစာများကို မြန်မာ့တိုင်းရင်းဆေးပညာ၏ နက္ခတ္တနယ နည်းပညာ၊ အာဒိကပ္ပဒွါဒရာသီကျမ်းအရ တွက်ချက်ကာ တင်ပြအပ်ပါသည်။ ရှောင်ကြဉ်ရန် အစားအစာများကို နံပါတ်စဉ်အလိုက် ဦးစားပေးရှောင်ကြဉ်ကြရမည်ဖြစ်ကာ စားသုံးရန် အစားအစာများကိုလည်း နံပါတ်စဉ်အလိုက် စားသုံးရမည်ဖြစ်ပါသည်။ သို့ဖြစ်ရာ အမှတ်စဉ် (၁) သည် ရှောင်ကြဉ်ရန် အဆင့်(၁)ဖြစ်ပြီး အမှတ်စဉ် (၇) သည် စားသုံးရန် အသင့်တော်ဆုံးအဖြစ် မှတ်ယူရမည် ဖြစ်ပါသည်။

ဆောင်ရွက်ချက်များ

Radio Talk and TV

သုတအဖြာဖြာတိုင်းရင်းဆေးပညာအစီအစဉ်

သုတအဖြာဖြာတိုင်းရင်းဆေးပညာအစီအစဉ်ကို သုတေသန/ဖွံ့ဖြိုးရေးဌာနခွဲ၊ ဖွံ့ဖြိုးရေးဌာနစိတ်မှ ဆရာ/ ဆရာမများက နေပြည်တော်မြန်မာ့အသံနှင့် မြဝတီ အသံလွှင့်ဌာန တို့မှ ပညာပေးအသံသွင်း ဟောပြော ထုတ်လွှင့်လျက်ရှိပါသည်။

တိုင်းရင်းဆေးဝါးကုန်ကြမ်းဖြစ်ကြောင်းထောက်ခံချက်
ဆံပင်ဆိုးဆေးအန္တရာယ်မှ ကင်းဝေးစေဖို့ တိုင်းရင်းဆေးနည်းများကို အသုံးပြုစို့
အရွယ်နုပျိုအသက်ရှည်စေသော မီးဖိုချောင်းသုံးဆေးဖက်ဝင် အစားအစာ ရှောက်၊သံပရာ၊ ဆီးဖြူသီး၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ကြက်သွန်နီ၊ နနွင်း
မီးယပ်သွေးငုပ်ခြင်း အကြောင်းသိကောင်းစရာ